Kategoriler

Diş Eti Tedavileri (Periodontoloji)

Resim

Periodontoloji, doğal dişlerin ya da kaybedilmiş dişlerin yerine uygulanan implantların çevresini saran dişeti gibi yumuşak dokuların ve hem dişleri hem de implantları destekleyen çene kemiği gibi sert dokuların sağlığının korunması ve olası hastalık durumlarında tedavisi ve yeniden oluşturulması ile ilgilenen diş hekimliği dalıdır. Bir taraftan dişleri diğer taraftan da dişleri destekleyen dokulara ait hastalıkların teşhis, tedavi ve tedavi sonrası elde edilen sağlık durumunun devamlılığına çaba sarfeden
Ağız, çene ve diş sağlığı ile doğrudan ilgilenen Ortodonti ön dişlerin düzeltilmesi, dişlerin karşı çenedeki dişlerle ve çene kemiği ile uyumlu olup olmadığı ve çene kemikleri ile yüz iskeletinin dengeli olup olmadığı gibi konularla da yakından ilgilenmektedir.

Periodontoloji Bölümü;
•    Dişin kök kısmındaki en dış tabakayı oluşturan sement dokusu
•    Dişin kök kısmının çevresini kapsayan alveol kemik dokusu
•    Dişin kök kısmı ile kemik kısmı arasında bağlantı görevi üstlenen periodontalligament lif grubu
•    Diş köklerini saran ve alveol kemiğini çevreleyen mukoza tabakası yani dişeti
 
ile ilgilenmekte diğer taraftan da gerek hormonal gerek sistemik gerekse de genetik hastalıklara bağlı olarak oluşan ağız içi hastalıklarının tanısı ve diş eti hastalıklarının tedavisinde rol üstlenen geniş bir alanı kapsamaktadır.
•    Diş eti büyümelerinin tedavisinde
•    Alveol kemiği kayıplarının tedavisinde
•    Kemik grefti gibi uygulamalarda
•    Diş eti çekilmelerinin tedavisinde
•    Diş eti estetiğinin sağlanmasında
•    İmplant uygulamalarında
 faaliyet göstermektedir.


Periodontoloji bölümünde başvuran hastalara ilk olarak uygulanan Başlangıç Periodontal Tedavi sürecinde hastanın sistemik ve ağız içi kayıtlarının bütünüyle alınması, diş üzerinde bakteri barındıran plağın dişten uzaklaştırılması, hastanın hem oral hijyen hem de periodontal hastalık hakkında bilgilendirilmesi, ağız içerisinde bulunan dolguların düzeltilmesi gibi uygulamalar uygulanmaktadır.
Tekrar Değerlendirme aşamasında ise uygulanan tedavi sonrasında hastanın durumu gözlemlenir ve ileri periodontal tedaviye gerek olup olmadığı kararlaştırılır. İleri Periodontal Tedavi de ise gerek olunması durumunda cerrahi müdahaleleri ve diş eti kuretaj işlemleri hastaya uygulanır. İdame Tedavisi ise uygulanan periodontal tedavi sonrasında dokuların sağlıklı olup olmadığının anlaşılabilmesi için hastaların 3 ya da 6 ayda bir diş hekimine gelerek kontrol edilmesi sürecini kapsamaktadır.
 

 

Güzelhisar Mah. Adnan Menderes Bulv. Kıbrıs Cd. No:58/1 09100 Efeler/Aydın
0256 213 40 15
info@eskiciogludis.com
www.eskiciogludis.com ©
X
Hemen Ara